Henkilökohtaisesti 00012

Koska tuomaristo on vetäytynyt tällä viikolla ”snapsimaan snaposteltavaa snapsitettavien snapsiensa kanssa” (tai näin ainakin luki seinällä munkkirasvalla kirjoitettuna), emme tällä viikolla palkitse ketään.

Sen sijaan esitämme dokumentin ”dokumentoitu lista asioista joita en ollut tajunnut vielä viime viikolla”. Nauttikaa.

1. Jeparit (eli The Job) tv-sarjassa seurattiin humoristisesta näkökulmasta poliisien työtä. Pääosan esittäjä Denis Leary sanoi aikoinaan haastattelussa että heidän tekninen neuvonantajansa, ex-poliisi, kertoi tarinoita joita ei voinut laittaa sarjaan koska ne olivat liian omituisia.

Kun kyseinen ex-poliisi oli ensimmäistä kertaa partio-ajelulla, hänen vanhempi partnerinsa kertoi heti ensimmäisenä ”minä olen ollut tässä p*skahommassa jo niin pitkään, että en halua muuta kuin hoitaa päivän hommat työaikana ja päästä sitten kotiin ja mikään mahti tässä maailmassa ei estä minua siinä piste”.

Yhtenä iltana he olivat odottamassa liikennevalojen vaihtumista, työaikakin oli jo loppunut puoli tuntia sitten, kun heidän autonsa kylkeen romahti verissäpäin ollut mies.

Hän ehti vain sanoa ”herran kiitos, viimeinkin poliisi!..”, kun vanhempi partneri jo painoi kaasua ja ajoi pois.

Aikoinaan tuomitsin tuollaisen toiminnan.

Nyt ymmärrän häntä. Ja ehkä jonain päivänä, Tekijä teitä siltä hetkeltä suojelkoon, tekin ymmärrätte.

2. Kukaan Nokian puhelinsuunnittelussa ei katso 90-luvun alun komedioita. Varsinkaan King Ralph-elokuvaa.

Siinä nimittäin käydään keskustelu, joka jokaisen suunnittelijan tulisi kuulla.

Toinen keskustelun osapuolista on sitä mieltä, että auton suunnittelussa on tärkeää aerodynaamisuus, kulutus per kilometri, ohjattavuus sekä tuotantokustannukset.

Toinen osapuoli sanoo että toki nämä asiat on hyvä huomioida, mutta kaikkein tärkeintä on huomioida kysymys, jonka jokainen auton ostava mies kysyy itseltään: ”pääseekö tällä panemaan?”

Applen laitteissa on muotoiluissa  sellaisia pyöreitä muotoja, joita edes ympyrä ei tunne sekä isoja, söpöjä pikakuvakkeita joiden vierestä tahtoisit herätä hellän rakastelun täytteisen yön jälkeen.

Nokian laitteissa on alumiinikuoret, qwerty-näppäimistö ja 12-megapikselin kamera.

Kumman luulette löytyvän pelimiehen housuntaskusta ja kummasta lahkeesta?

Jos olisin puhelinvalmistaja, tekisin seuraavasti: suunnittellijat suljetaan huoneeseen, jossa on ruokaa ja hiilihapotonta kivennäisvettä vain viikoksi.

Viikon jälkeen suunnittelijat antavat tuotoksensa luukun kautta. Sitten satunnaisesti valittu insinööri laitetaan vierailemaan kaupungin kaikissa kahviloissa.

Riippuen siitä kuinka moni tuli ihastelemaan ja huokailemaan kännykkää, huoneeseen suljetut suunnittelijat joko päästettäisiin ulos tai sitten huone muurattaisiin umpeen ja suunnittelijoiden annettaisiin suunnitella tiensä ulos.

Julmaa, kyllä, mutta tämä on matkapuhelin-alaa ja he tiesivät mihin ryhtyivät.

3. Reuters uutisoi asioista mitkä ovat johtaneet Kreikan budjettikriisiin. Vaikka suuren vaikutuksen tekikin Kopais-järven komitea (järvi kuivui jo vuonna 1930), sanattomimmaksi vetää ”14 kuukauden palkka”.

Kyseessä on pääsiäisen ja joulun aikaan valtion virkamiehille maksettava ylimääräinen kuukauden palkka.

Tällä on tarkoitus ”lisätä kulutusta”, sillä lain mukaan palvelu-ammatit kuten taksikuskit, parturi-kampaajat sekä ravintoloitsijat saavat nostaa hintoja joulukuussa ”joululahjana hallitukselta”.

Eli ilmeisesti tarinat Nikolaoksesta, joulupukin esikuvasta, ovat totta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: