Henkilökohtaisesti 00010

Seuraavat asiat olen oppinut viimeisen 24 tunnin aikana:

1. Kun olet laskenut paljonko sinulle jäisi lottopotin voitosta sen jälkeen kun olet maksanut kaikki velkasi, ostanut unelmiesi talon jossa on mm. oma kirjasto vessalukemista varten, palkannut Farscapen näyttelijät esittämään parhaita paloja lempisarjastasi, hommannut jonkun menemään jokaisen työpaikkasi idiootti-asiakkaan taakse silloin kun he sitä vähiten odottavat ja lausumaan heidän korvaansa ”Muistatko minne it-tuki sai mielestäsi tunkea koneensa?” ja sitten pistämään märän sormen heidän korvaansa.

Ja silti vaikka maksaisit itsellesi kuukaudessa saman verran kuin saat nyt + palkankorotuksen, rahat loppuvat vasta 10 vuotta ennustetun elämänikäodotteesi jälkeen…

…Niin sitten tajuat miten vanhaksi oikeasti olet tullut.

2. Miltä kroonisista kieltäytyjistä tuntuu: sitä pitää pintansa sekä jaksaa vastustaa kiusausta, ja oikeasti kuvittelee selviävänsä pahimman yli, ja sitten kaikki on alamäkeä. Kunnes tulee se jokin tekijä jota et voi itseltäsi kieltää, jokin joka saa sinut lankeamaan, ja sinä täytät himosi jota olet padonnut niin kauan, ja kun se on ohi, ryvet itseinhossa ja mietit kuinka heikko oikeastaan olet, ja nautit salaa vaikka et koskaan sitä myönnäkään.

Ja sitten kokoat itsesi ja yrität aloittaa alusta ja lupaat että tällä kertaa kaikki on toisin, tällä kertaa kestät kiusauksen.

Ostin 7 kiloa sarjakuvaa. Älkää kysykö, älkääkä katsoko minua noin.

3. Kuten pitkäaikaisimmat lukijani muistavat, valoisa aika saa minut paitsi menettämään pienimmänkin itse(suojeluvaiston/kritiikin/hillinnän).

Lisäksi tekstieni punainen lankakerä alkaa ponnahdella laatikon seiniä vasten päästäkseen laatikon ulkopuolelle jossa ajatukseni jo ovat. Tähän kaikkeen liittyy demonieni ulospääsy, jota aiemmin pelkäsin ja häpesin, koska en kykene pitämään niitä aisoissa muuten kuin hämärän aikaan ja kavahdin sitä mitä ne ovat.

Arvatkaa siis miltä nyt tuntuu kun olen oppinut että ensinnäkin demonini eivät ole yksinoikeuttani, vaan niillä suunnilleen on oma wikipedia-sivu (itse asiassa  niillä on, tarkistin), useampikin Facebook-fanisivusto ja ne ovat suunnilleen yhden lukija-sukupolven päässä siitä, että saavat oman vinkkipalstansa ruokaketjun lehteen.

Pudottaisin niiden päälle 7 kiloa sarjakuvaa, mutta ne luultavasti pitäisivät siitä.

4. Varoituksena kevätauringon huumaamille kerrottakon että koskaan ei ole lausuttu todempia sanoja rakkaudesta kuin Skins-tv-sarjan dialogissa:

Cassie: Do you know what hurts most about a broken heart? Not being able to remember how you felt before… try and keep that feeling, because… if it goes… you’ll never get it back
Chris Miles: What happens then?
Cassie: You lay waste to the world… and everything in it.

Mainokset

14 Responses to Henkilökohtaisesti 00010

 1. Zepa sanoo:

  7 kg tällä viikolla, ensi viikostahan emme vielä tiedä…

  En edelleenkään tajua, miksi ja miten ihmiset lukee vessassa. Eiks sinne muka voi mennä silloin kun on hätä, rykäistä pönttöön, vetää housut ylös ja jatkaa elämäänsä vessan ulkopuolella?

  • Waldorf sanoo:

   Kokeilepa sijoittaa pari Aku Ankkaa, Tex Willer ja muutama Juoppohullu huussiisi pöntön viereen ja katso mitä tapahtuu…

   • Olen tilannut Pelit-lehden ihan vaan sen vuoksi että olisi jotain vessalukemista. Sarjakuvia en lue enää vessassa, koska jotenkin se on niin teinixiä ja kirjoihin en ole oppinut syventymään pöntöllä.
    Tosin lehdissäkin on eroja: esim. Mikrobittiä on hankala käyttää vessalukemistona koska lopulta yritän vain miettiä mitä ihmettä arvostelija tarkoittaa sanoessaan ”musta ei ollut täysin mustaa” tai ”ylädiskantin korkeimmissä äänissä on havaittavissa hentoa säröä”, ja (ala)pääasia jää huomiotta.

  • Toivotaan että jäisi seitsemään kiloon nyt vähäksi aikaa…

   Minä kunnioitan suuresti ihmisiä jotka voivat mennä vessaan, hoitaa homman ja jatkaa taas kohti seuraavaa vessataukoa. Itselläni kaikki sisäelimet ja useimmat ulkoiset ovat niin ujoja, että niitä pitää joko harhauttaa lukemalla jotain tai sitten antaa niille aikaa tehdä temppunsa rauhassa.

 2. Polga sanoo:

  Vessaa varten pitää olla omat vessakirjat ja vessakirjahylly – kaikki mielellään vedenkestäviä (hjuu, meillä on suihku + sauna samassa osiossa). Tämä vain sisustusvinkiksi!

  Ja 7 kg sarjakuvia ei ole paljon. Minä hain viime viikolla jonkun kg:n sarjakuvia sekä 4.5 kg kirjoja postista, niin että tuota…

  • Minulla on kaappi, mutta se on tavoittamattomissa H-hetkellä, joten säilytän lehdet pesukoneen päällä. Seuraavaan kämppään otan tämän toki huomioon.

   Pointti (joka ei käynyt ilmi kunnolla) oli jutussani se, että olen yrittänyt säästää että saisin maksettua opintolainan, jotta saisin maksettua asuntolainan, jotta saisin uuden asuntolainan, jotta saisin uuden kämpän…ja sitten kun menen tuhlaamaan rahaa tällaisiiin ”turhuuksiin”, olo on kuin olisi jäänyt kiinni käsi porno-purkissa.

   Minä olen niin heikko.

 3. Piatta sanoo:

  Hmm, oletko sä oikeasti katsonut Skinsiä, vai vaan lukaissut IMDb:stä parhaat dialogit? Kun oon miettiny, et voisin maratoonata sen sarjan joskus läpi, mut vasta pääsykokeiden jälkeen on aikaa -> Jos et oo kattonu niitä, tai vaikka olisitkin, niin kutsutko mut kylään kesäkuussa kattomaan pari jaksoa? Jos et omista tuotantokausia, niin mä lainaan jostain ja tuun sinne (: Tosin onkohan niitä tekstitetty? Hmm hmm.

  • Seuraava vastaus vaatii suunnattomia, lähes yli-inhimillisiä voimia, joita tarvitaan kun minun täytyy pitää sarkasmini lyhyen ketjun päässä sen kohdatessan kysymyksen koskien sitä olenko minä katsellut tv-ohjelmaa: kyllä, olen katsonut Skinsiä.

   Minulla ei ole Skinsiä, mutta toisaalta ei ole monellakaan muulla: sitä ei ole saatavilla suomeksi ja siinä kuitenkin oli sen verran puhekielistä nuoriso-slangia, että sen ymmärtäminen voi olla hankalahkoa. Mutta olen valmis yrittämään jos sinäkin olet 😉

 4. Siinä voi mennä aikaa: Skins, vaikka olikin laadukasta tavaraa, on kuitenkin brittiläistä laatutavaraa.

  (Tässä vaiheessa kannattaa istua pitemmäksi aikaa alas.)

  Brittilässä homma menee tuotanto-kulujen jakamisen kanssa seuraavasti: isot tv-kanavat saavat tv-sarjan puoli-ilmaiseksi eli melko lailla omakustannehintaan.

  Sen sijaan tv-sarjan tuottaneet yhtiöt saavat tv-sarjaan täydet jälleenmyynti-oikeudet eli suomeksi: dvd-myynnistä kassaan kilahtava summa menee kokonaan tuotantoyhtiölle.

  Jos sarja ei ole suosittu, tv-yhtiö sai kuitenkin sen halvalla ja tuotantoyhtiö sai melkein omansa takaisin.

  Jos se taas on hitti, sillä vuollaan niin paljon massia että ei ole tosikaan.

  Skins kuuluu kategoriaan ”hitti”.

  Suomessa on loppujen lopuksi niin pienet markkinat, että jos tv-sarjan suosioon dvd:nä ei uskota, sitä ei kannata ostaa, käännättää, kopioida, jakaa, maksaa veroja jne.

  Siksi mm. BBC:n hittisarjoja julkaistaa aika viiveellä, koska ajan myötä niiden suurin hehkutus heikkenee ja oikeuksia saa halvemmalla. Eli veikkaisin että Skins tulee suomeksi ehkä kymmenen vuoden kuluttua, jos silloinkaan.

  Ja uskokaan pois, toivon todella olevani väärässä tässä asiassa 🙂

 5. Piatta sanoo:

  No ehkä mä voisin jonkun lukuillan uhrata parin viikon päästä (: Soitan sit vaikka sulle, ok?

  • Laita tekstaria niin vastaan varmimmin; tämä it-ammattitaidottoman työ on niin hektistä, että ei ehdi edes puheluihin vastata 😉

   (Viikko 19 menee iltavuorossa, silloin olen tavoittamattomissa :()

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: