Edelleen uudissanatuksia

Kiehtova tutkimusretkemme (minun näkemykseni) kielenmuutoksen rappioon (kielitoimiston kannanotto) jatkuu jälleen (mitä te juuri huokaatte).

Deettäjä (subst.), ulottuvuusriippuvainen. Kiitos teknologian kehittymisen, elokuvateatterihin on tullut iso joukko 3D-elokuvia. Niissä ei siis enää ole pelkää pintaa, vaan myös syvyyttä, olkoonkin vain kuvan osalta.

Tämä on ikävä kyllä johtanut paikoittain ilmiöön , joka alan piireissä tunnetaan pikkurilli-syndroomana l. ”vähempään en tyydy”. Tämän syndrooman myötä maailma alkaa vaikuttaa liian kaksi-ulotteiselta.

Vieroituskeinona pahimpia hifistelijöitä on jouduttu sitomaan tuoliin, ja heidän päähänsä on laitettu painavat silmälasit, joissa on pikkaisen hajataittoa. Kun maailma näyttää uudelta ja oudolta, vieroitettavien päälle aletaan heittää vettä, kumipalloja sekä teurasjätteitä, eli pyritään luomaan mahdollisimman autenttinen 3D-kokemus.

Pikkuhiljaa heittelyä vähennetään ja kun lopulta köydet avataan, ja lasit otetaan päästä, potilas on oikein tyytyväinen siihen, että kahvi on lattèa.

Eamailija (subst.), futuuri-ahdistunut.  Kuvitelkaa että olette nuori, ja kehonne ja mielenne läpikäy omituisia juttuja, joihin liittyvät jotenkin päivänvalossa kimaltelevat vampyyrit, Harley Davidson Electra Glide ja mikä nyt onkaan sen hetkinen uusi musta.

Sitten teille aletaan tyrkyttää kaikkialta opiskelupaikkaa, joka tulee vaikuttamaan tulevaisuuteenne, paitsi että mikäänhän ei ole enää varmaa, sillä kohta työmatka pitää suorittaa Intiaan jos töitä haluaa joskus tehdä.

Samalla usealtakin eri taholta annetaan ymmärtää että pitäisi alkaa lisääntyä, sillä isänmaa käyttää veronmaksajia loppuun nopeammin kuin uusia tuotetaan.

Seuraavaksi havaitsette että jossain sosiaalisessa mediassa joku perustaa ”sä et ole in”-ryhmän teitä vastaan, ja se kerää ensimmäisenä viharyhmänä maailmassa 30 000 jäsentä ensimmäisen puolen tunnin aikana.

Sitten se ”yks ihan kiva vaan”, jonka kanssa olette jakaneet syvimmät tuntonne ja paljastaneet salaisuutenne, paljastuu joko 55-vuotiaaksi bi-seksuaaliksi transsukupuoliseksi henkilöksi Pihtiputaalta ja/tai äskeisen viharyhmän perustajaksi.

Kaiken tämän ja vielä pahemman aikana saatte sitten vielä kuulla menneisyyden ongelmien mytologisointia henkilöiltä, joiden omana vastaavana aikana mm. inflaatio söi lainankorot, töitä sai jos vain jaksoi hakea ja kasvatustyötä ei oltu ulkoistettu vanhemmuuden ulkopuolelle.

Joten sovitaanko vielä kun ollaan puheväleissä: Ei. Aleta. Mulle.

Keltakratia (subst.), 20. vuosisadan hallitusjärjestelmä. Aikoinaan kansa valitsi joukostaan  (sekä kansan että valittavien itsensä) mielestä parhaimmat johtamaan itseään.

Tämä oli ihan suhteellisen toimiva järjestelmä, mutta siitä puuttui je ne sas quoi. Senpä vuoksi media, ja varsinkin keltainen lehdistö, otti itselleen vallan. Aikaisemmin ehkä oli jonkin sortin herrasmiessopimuksia mm. siitä miten paljon valtiopäämiesten Lapin reissuilta kerrottiin, mutta tämä on uusi vuosisata ja lehtiä pitää myydä beibi, sori vaan.

Jos valta korruptoi, niin absoluuttinen valta on kivaa.

Pian keltainen lehdistö julisti tuomionsa joka aamu lööpissä sen päivän syyllisistä ja toistaiseksi vain epäillyistä. Se julisti myös oman moraalisen kantansa ihan mihin tahansa, samalla kun toisaalla esitteli sen viikon puolipukeista naista.

Ei ollut niin pientä ihmisryhmää, etteikö se iltapäivälehtiin yhteyttä ottamalla saanut asialleen huomiota, varsinkin jos iltapäivälehdet saattoivat syyttää itseään isompia kaikesta. Keltakratia levisi kaikkialle.

Ja kuten muissakin hallitusmuodoissa, lopulta vain Aku Ankka oli voittaja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: