Lisää uudissanatuksia

Suomenkieli, ja mitä ne nyt puhuvatkaan Keravalla, on hieno asia. Ilman sitä me kaikki puhuisimme ruotsia, ja kaikki varmaan muistavat miten vaikea kieli se oli opetella koulussa. Todennäköisesti emme tällöin puhuisi ollenkaan, koska kaikki pelkäisivät mokaavansa siinä tuleeko sanan eteen ”ett” vai ”en”, ja lopulta alkaisimme vain osoittelemaan asioita ja lyömään rintojamme.

Mutta koska meillä suomenkieli, emme joudu turvautumaan tähän ja tohdimme käydä ruotsinlaivoilla. Rehellisyyden nimissä suomenkieli on jäänyt hiukan nykyaikaisesta kehityksestä, ja sen takia sitä pitää välillä osoittaa oikeaan suuntaan samalla takoen rintaa.

Siksi seuraavassa taas muutama uudissana 20. vuosituhannelle.

Tuunari (subst.), henkilö joka parantaa jo olemassaolevaa.

Duunari on henkilö joka luo uutta annetuista materiaaleista. Tuunari taas ei luo mitään uutta, vaan ottaa jonkin jo olemassaolevan asian, ja tuo sen potentiaalin esille.

Taloussanomien artikkelissa ”älä ryhdy näihin hommiin” mainitaan yhtenä tulevaisuuden ”varmoista ammateista” käsityöläisammatit eli ”harraste- ja vapaa-ajanvälineiden rakentajat sekä korjaajat”.

Bipoplari (subst.) tarvittaessa esille otettava seksuaalinen suuntautuminen.

Mikä on helpoin tapa saada ihan missä tahansa baarissa/yöklubilla/seurakunnan järjestämässä sinkkujen illassa kaikkien miesten huomio? Kahden naisen keskinäinen suutelu.

Mikä on helpoin tapa päästä eroon sinuun baarissa/yöklubilla/seurakunnan järjestämässä sinkkujen illassa tarttuvasta kaupungin vuokrayksiössä asuvasta humalaisesta, ylipainoisesta, kahden lapsen yh-äidistä? Suudella parasta miespuolista kaveriasi.

Mikä on paras tapa päästä poikuudestaan 34-vuotiaana? ”Itse asiassa en ole ihan varma seksuaalisuudestani…mutta ehkä jos tapaisin sen oikean naisen, joka voisi opettaa minulle mitä rakasteleminen todella on…voisin ehkä lopultakin tietää.”

Turpiini (subst.) henkilö joka heittelee sammakoiden sijaan heinäsirkkaparvia suustaan.

Nämä henkilöt eivät koskaan saa selville miten lähellä nekkuun saamista he oikein olivat, johtuen joko siitä että heillä on silmälasit, he ovat naisia tai he ovat muita isompia.

Esimerkkilause: ”ton takia mä tykkään sun blogista, koska sä sanot sellaisia asioita joita mä en uskalla, koska ne kuulostais tyhmiltä.”

Sosmedpettää (verb.) Sosiaalisessa mediassa toimimisen ristiriita suhteessa reaalimaailmaan.

Jos henkilö A sanoo henkilölle B ettei tykkää ollenkaan henkilöstä C, mutta oikeasti A on kuitenkin tykännyt C:n profiilista Facebookista ja kommentoinut tämän kuvaa IRC-galleriassa, ja ja tästä kaikesta kertoo henkilö D henkilö B:lle, se on sosmedpettämistä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: