Mummola v. 2.0.1.0.

Olenko koskaan kertonut teille visiostani vanhustenhuollosta Suomessa? Myönnetään, mutta tällä kertaa minulla on konkreettista lähdemateriaalia, eivätkä siihen liity menolippu Antarktikselle sekä jääkarhut.

BBC uutisoi Yhdysvalloissa sijaitsevasta Sun Citystä. Tiivistettynä kyseessä on Arizonan erämaahan 1960-luvulla rakennettu kaupunki, joka toimii asukkaidensa eli vanhusten kronologisesti ansioituneiden yksilöiden ehdoilla.

Koska Suomessa on perinne ottaa jokin amerikkalainen ilmiö ja moninkertaistaa se naurettavuuksiin, meillä on useita kyliä jotka toimivat, tai ainakin suurin osa niiden vuosibudjeteista menee vanhusten kronologisesti ansioituneiden yksilöiden asioidenhoitoon.

Mutta mitä jos usean tällaisen paikan sijaan meillä olisi vain yksi?

Saanko esitellä: uusi, uljas Mummola.

Otetaan jokin paikkakunta, mielellään jostain missä on muuttotappiota ja tilaa laajentua, eli ihan missä vain Helsingin ulkopuolella.

Tässä yhteydessä ei kannata mennä liikaa yksityiskohtiin, mutta ainakin seuraavat asiat pitää hoitaa kuntoon asukasviihtyvyyden vuoksi:

– Jokaisessa asunnossa pitää olla ainakin Marimekon verhot, Saloran televisio, Askon kalusteet ja Kekkosen muotokuva.

– Kaikki liikkeet ovat auki 24/7, paitsi kun televisiosta tulee jokin seuraavista: Emmerdale/Kauniit ja Rohkeat/Jumalanpalvelus/Sydämen asialla/Tv-uutiset ihan miltä tahansa kanavalta/Salatut elämät/Ihan mikä tahansa tosi-tv-ohjelma (paitsi jos sen nimessä mainitaan X, Big, tai Idols)/Kotikatu.

– Kun jokin edellämainituista ohjelmista on tulossa, keskustassa kovaääniset alkavat  soittaa kyseisen ohjelman tunnusmelodiaa tauotta puolta tuntia aiemmin, jotta kaikki ehtivät varmasti ajoissa tv:n eteen.

– Valot sammuvat viimeisten iltauutisten jälkeen ja menevät taas päälle kun aamu-tv aloittaa.

– Jokaisessa kerrostalossa on harrastehuoneessa ainakin kymmenen raha-automaattipeliä, jotka antavat voittaa joka viides kerta viisi euroa.

– Hanasta tulee kuumaa ja kylmää vettä, kahvia, teetä sekä iskiasvoidetta.

– Vessapaperissa pitää olla sudoku-ristikko, suihkussa radio ja saunassa selänpesijä (sukupuolella ei niin väliä, mutta ”nätti ja komia” ovat perusvaatimukset).

– Jokaisella on käytössään hätäpuhelinnumero, johon he voivat soittaa ihan milloin vain klo 6-10 välisenä aikana. Vastaajana on lääketieteen asiantuntija, joka osaa selkeästi ja rauhallisesti selittää että rintojen välissä, siinä vatsan kohdalla, tuntuu muillakin polttavaa kipua jos he ovat juoneet kolme pannua mustaa kahvia ennen kello viittä.

Mummola-asuinkeskusten vieressä olisi kylpylöitä, hotelleja sekä muita huvituksia, jotta vanhempiaan/isovanhempiaan katsomaan tulleet voisivat hekin nauttia olostaan. Lisäksi vieressä olisi lentokenttä ja pikajuna-yhteys, jotta tämä tunne säilyisi.

Tärkeä kysymys lienee onko tällaiselle tilausta? Jutun alussa mainitun Sun Cityn rakentaminen maksoi 1,5 miljoonaa dollaria.  Kun se esiteltiin yleisölle, ensimmäisen viikonlopun jäljiltä asuntoja oli myyty 2,5 miljoonan dollarin arvosta.

Mainokset

2 Responses to Mummola v. 2.0.1.0.

  1. Waldorf sanoo:

    Näiden herkkujen lisäksi Mummolaan täytyy saada rallisimulaattori, jossa valittavana on vain ykkösvaihde. Penkin täytyy tietenkin olla hitsattuna etuasentoon, jotta nenä ottaa varmasti kiinni tuulilasiin. Jos taas pumppu ei kestä vauhdin huumaa, tulisi valittavana olla odotushuone. Jossa voi vain ja ainoastaan odottaa, jonottaa ja valittaa henkilökunnalle siitä miten kauan tässä onkaan jo jonotettu.

  2. Hyviä ideoita, ja vien niitä hiukan pidemmälle: teiden pitää olla pehmustettuja reunoilta, että ei haittaa vaikka auto pysyisikään radalla.

    Odotushuone-idea on myös hyvä, sillä sen ansiosta on laillisesti olemassa paikka missä voidaan vertailla prognooseja ja vaivaisenluita. Voitaisiinko sinne myös joten järjestää ”anteeksi kun kaikki lääkärit ovat varattuja, tässä korvauksena ilmaista kahvia ja nisua”-tarjoilu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: